Termografie

În cazul termografiei cu infraroşu, se utilizează un aparat cu senzor pentru căldură astfel încât aspectele concrete să fie vizibile. Folosind acest aparat pentru căldură este posibil să observaţi culori diferite în funcţie de temperaturi. Astfel, se poate detecta temperatura obiectelor, a cărei culoare poate varia, de la galben/alb (cald) la albastru/negru (rece). Se poate observa că imaginile termografice indică doar suprafeţele care iradiază căldură, nefiind posibilă măsurarea temperaturii aerului.

O imagine termografică reprezintă cea mai uşoară şi cea mai rapidă metodă de a detecta energia irosită în clădiri, umezeala şi problemele legate de instalaţia electrică. Compania FRIGO Consult Tehnic AB efectuează următoarele inspecţii termografice:

  1. Inspecţia de bază. În urma inspecţiei de bază se pot detecta erori la limita termică precum izolaţia defectuoasă, pierderile de aer, zonele reci.
  2. Inspecţia instalaţiei. Inspecţia instalaţiei poate evidenţia anumite probleme precum scurgeri şi izolaţie defectuoasă.

Pe lângă modelul standard şi inspecţii, putem oferi un sistem complex de utilizare a imaginilor termografice pentru a detecta anumite probleme. Dacă este necesar, se foloseşte împreună cu alte metode de măsurare precum baghetele de fum, anemometrele, măsurarea temperaturii de suprafaţă, etc.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi.

Contactați-ne


© 2022 AB Tehnic Profesional Design: Live Design