Audit energetic – eficienta energetica a instalatiilor frigorifice
Compania FRIGO Consult Tehnic AB efectuează, în mod regulat, un audit pentru consumul de energie. Scopul acestuia este de a vă ajuta să economisiţi energie, de a preveni irosirea acesteia şi de a optimiza utilizarea produselor termice nefolosite (recuperare de căldură).
În timpul unui audit pentru consumul de energie, se analizează şi se ţine evidenţa fluxului de energie. Se va stabili un echilibru energetic şi în funcţie de acesta şi de informaţiile cu privire la logistică şi la construcţie se vor prezenta posibilităţile de a economisi energie, luându-se în calcul şi analiza cost-profit. Controlul apei poate fi efectuat împreună cu controlul consumului de energie.
Din punct de vedere istoric, compania activează ca un specialist în sporirea eficienţei instalaţiei frigorifice. Se analizează conceptele de instalaţii deja aflate în funcţiune în vederea îmbunătăţirii lor.
În funcţie de rezultatele şi de ideile clienţilor se va iniţia un plan de optimizare astfel încât îmbunătăţirile să fie reale şi să poată fi efectuate în cele mai obişnuite momente.
Datorită duratei de funcţionare prelungite a instalaţiei frigorifice, este bine să verificaţi dacă vă puteţi îmbunătăţi instalaţia în vederea economisirii energiei. Se poate economisi energie în funcţie de modul de utilizare a instalaţiei, de înlocuirea pieselor sau sporind funcţionalitatea acesteia.
Puteţi efectua îmbunătăţiri sau schimbări în funcţie de modificările care apar în legislaţie precum legea privind Serviciul de Administrare a Mediului.
Indiferent că vorbim de o instalație frigorifică sau mașina cu care facem deplasări, trebuie să urmăm programul de întreținere recomandat de producător. Din păcate, sunt instalații frigorifice care din cauza neîntreținerii corecte se degradează și, în cel mai rău caz, cresc consumurile energetice.
Costurile energiei reprezintă o cheltuială semnificativă pentru societățile care operează sisteme industriale de refrigerare. În proiectele de construcții noi, se pot realiza economii semnificative de energie prin încorporarea tehnologiilor de eficiență energetică în proiectarea inițială, dar întreținerea corectă asigură nu doar o viața mai lungă instalației frigorifice sau de climatizare, ci și un consum redus de energie.
Putem demonstra că printr-un audit al unei instalații frigorifice sau climatizare se pot identifica posibilități de economie a energiei electrice de cel puțin 5%. Pentru facilitățile extinse sau modernizate, asigurarea eficienței sistemelor frigorifice poate duce la economii semnificative de energie fără a compromite productivitatea. Sistemele eficiente de refrigerare sau de climatizare, dezvoltate printr-o proiectare adecvată, utilizarea echipamentelor de eficiența premium și prin instalarea unor controale adecvate ale sistemului, precum și prin întreținere regulată, asigură o viață lungă și economii de energie.
Refrigerarea este foarte importantă la scara națională. Majoritatea sistemelor consumă mai multa energie decât este necesar, din cauza modului in care sunt proiectate, întreținute și operate. Eficiența poate duce la economii mari de costuri pentru utilizatori: sistemele costă, de obicei, de șase ori mai mult pentru a funcționa pe parcursul vieții lor decât pentru a cumpara și, totuși, măsuri simple pot reduce consumul de energie cu aproximativ 20%.
Economiile contribuie direct la profit. Un sistem eficient din punct de vedere energetic este, de obicei, unul mai fiabil, ceea ce aduce economii pe toata durata de viata, datorita unei reparatii mai reduse si a timpilor de nefunctionare. Mai multi utilizatori finali fac din costul pe viata o parte importanta a specificatiilor lor, iar acest lucru va continua sa creasca din ce in ce mai mult.
Proiectarea sistemelor eficiente ar trebui sa va ajute sa castigati credibilitate fata de clienti, deoarece un sistem eficient din punct de vedere energetic le va reduce costurile pe durata de viata. Adoptarea acestor principii va spori imaginea de mediu a companiei dumneavoastra si a industriei. Eficienta se refera la aplicarea cunostintelor actuale si a tehnologiei existente. Proiectarea eficienta din punct de vedere energetic nu este un lucru greu de realizat: se refera la aplicarea cunostintelor de baza din industria frigorifica.
Majoritatea fabricilor de alimente folosesc refrigerarea pentru a stoca produse si ingrediente brute. Refrigerarea poate folosi cantitati mari de energie. Adesea, turnurile de racire sunt utilizate in procesul de refrigerare, care foloseste si cantitati mari de apa. Prin urmare, utilizarea eficienta a refrigerarii poate duce la economii de apa, energie si costuri.
Scurgerile de agent frigorific reprezinta o problema importanta de sanatate si securitate a mediului si a muncii, care poate reduce si eficienta unui sistem frigorific. Scurgerile apar de obicei la imbinarile cu flanse, furtunurile flexibile si tevile deteriorate. Incarcarea redusa a agentului frigorific face ca compresorul sa functioneze mai greu, reducand efectul de racire. Utilizarea incarcarii corecte a frigiderului poate reduce costurile de racire cu 5-10%. Un studiu asupra a 74 de sisteme frigorifice a constatat o incarcare incorecta a agentului frigorific utilizat in peste 40 dintre ele.
Aceste activitati necesita cunostinte specializate si, ca atare, ar trebui sa fie intotdeauna efectuate de un profesionist cu experienta. In plus, este important sa apelati la un profesionist cu experienta in intretinerea echipamentelor frigorifice; intrucat fiecare echipament poate avea particularitati specifice de urmarit si numai un tehnician cu cunostinte despre echipament va fi constient de acestea.
Un plan de intretinere va fi specializat in functie de instalatia dvs., de echipament, de obiectivele de eficienta energetica si multe altele. Exista mai multe verificari si sarcini simple pe care instalatorii sau personalul de productie le pot efectua in fiecare zi pentru a asigura buna functionare a echipamentului la cel mai bun nivel.
Reducerea pierderilor din echipamentul de racire
Pierderile din vaporizator pot fi reduse prin cresterea presiunii sau temperaturii vaporizatorului. O presiune / temperatura din vaporizator ridicata indica faptul ca sistemul extrage caldura din produs fara a cheltui prea multa energie. O crestere de 1°C a temperaturii din vaporizator creste eficienta compresorului pana la 2-4%.
Vaporizator dimensionat corect
Un vaporizator mic poate avea un cost de capital redus, dar poate necesita un compresor mai mare pentru a face fata sarcinii si astfel sa aiba costuri de operare mai mari
Vedeti ultimele noastre proiecte:
Va oferim servicii de
Audit energetic – eficienta energetica a instalatiilor frigorifice
Daca doriti sa discutati cu un specialist, o puteti face chiar acum. Completati formularul de contact si revenim in cel mai scurt timp la dumneavoastra.