Termografie industriala – scanare cu infrarosu

Scanare cu infrarosu a depozitelor, cladirilor, camerelor frigorifice

În cazul termografiei cu infraroşu, se utilizează un aparat cu senzor pentru căldură astfel încât aspectele concrete să fie vizibile. Folosind acest aparat pentru căldură este posibil să observaţi culori diferite în funcţie de temperaturi. Astfel, se poate detecta temperatura obiectelor, a cărei culoare poate varia, de la galben/alb (cald) la albastru/negru (rece). Se poate observa că imaginile termografice indică doar suprafeţele care iradiază căldură, nefiind posibilă măsurarea temperaturii aerului.

O imagine termografică reprezintă cea mai uşoară şi cea mai rapidă metodă de a detecta energia irosită în clădiri, umezeala şi problemele legate de instalaţia electrică.

Compania FRIGO Consult Tehnic AB efectuează următoarele inspecţii termografice:
  • Inspecţia de bază. În urma inspecţiei de bază se pot detecta erori la limita termică precum izolaţia defectuoasă, pierderile de aer, zonele reci.
  • Inspecţia instalaţiei. Inspecţia instalaţiei poate evidenţia anumite probleme precum scurgeri şi izolaţie defectuoasă.
  • Pe lângă modelul standard şi inspecţii, putem oferi un sistem complex de utilizare a imaginilor termografice pentru a detecta anumite probleme. Dacă este necesar, se foloseşte împreună cu alte metode de măsurare precum baghetele de fum, anemometrele, măsurarea temperaturii de suprafaţă, etc.
simulation of object temperature check by thermosc 2022 11 15 02 32 09 utc
Raport de inspectie termografica

Raportul de inspecție termografică reprezintă primul și cel mai important pas în procesul de detectare a problemelor de ordin termic ale instalațiilor și echipamentelor.

Inspectarea termografică a echipamentelor/instalațiilor – ca parte importantă a activităților de mentenanță – trebuie făcută regulat și după rute concepute corespunzător (ca acoperire și ca focalizare pe zone cunoscute de risc). Periodicitatea și screnariul de verificare prin inspectare depind de mulți factori, inclusiv de condițiile de mediu, de contextul de lucru, de standardele implementate, de cerințele de siguranță, etc.

Beneficii inspectie termografica:
  • Economii la cheltuielile de Mentenanta.
  • Timp mediu mai mare intre defectiuni (MTBF).
  • Opriri minime neprogramate.
  • Cresterea fiabilitatii echipamentului.
  • Cresterea duratei de viata a fiecarei componente monitorizate.

Va oferim servicii de

Termografie industriala – scanare cu infrarosu

Daca doriti sa discutati cu un specialist, o puteti face chiar acum. Completati formularul de contact si revenim in cel mai scurt timp la dumneavoastra.

021 332 08 48
office@ab-frigoconsult.ro
Str. Alunisului Nr. 164, Bucuresti

Vedeti ultimele noastre proiecte: